Educatie

De docenten van Hiphoop hebben ruime ervaring met het geven van workshops en masterclasses voor alle leeftijden en niveaus.

Van kinderen die net leren lezen en schrijven tot jongeren die aan het eind van hun middelbare school zitten. We ontwikkelen voor  elke groep een op maat gemaakt programma.

Naast het werken aan de creatieve vaardigheden, dragen de workshops ook bij aan het ontwikkelen van de volgende competenties en vaardigheden: vergroten van het zelfvertrouwen, het werken in teamverband, spreken voor publiek, creatief schrijven, kritisch denken, sociale culturele vaardigheden, (de 21 eeuwse vaardigheden).

 

Flaticon_4177Dichten op ritme (ritme en poëzie)

De deelnemers leren tijdens deze lessen de geschiedenis van ritme en poëzie en de verschillende vormen en stijlen. De deelnemers gaan vervolgens onder belediging zelf aan de slag met het schrijven van poëzie.

 

 

Flaticon_27194

Muziek produceren

De deelnemers leren tijdens deze lessen produceren op de computer. Hiervoor zullen ze werken in industriestandaard programma “Logic Pro”. De deelnemers gaan de eerste lessen aan de slag onder begeleiding van een docent die hen de basisvaardigheden bijbrengt en door middel van simpele opdrachten kennis laat maken met het systeem. Hierna gaan de deelnemers door het zelf te doen (met ondersteuning van een docent) leren om vanuit hun eigen creativiteit te produceren.

 

 

 

Flaticon_437Audio recording

De deelnemers leren tijdens deze lessen het opnemen van audio in de “Logic Pro”. Ze gaan hun eigen teksten opnemen op hun eigen productie. Hierin zullen zij begeleid worden door de docent die hen zowel praktisch als theoretisch onderwijst. Aan het eind van deze lessen zijn de deelnemers in staat om zelf te kunnen opnemen.

 

 

Flaticon_26211

 

Mixen en masteren

Muziek mixen is het proces waarbij meerdere opgenomen sporen muziek of geluiden samengevoegd worden tot een zo goed mogelijk klinkend geheel van meestal twee sporen (stereo track). De deelnemers leren in deze lessen het mixen en masteren van hun eigen productie gemaakt in de vorige lessen (Produceren, Audio Recording).

 

 

 

Flaticon_26582

Performen

De deelnemers kiezen tijdens deze lessen een eigen zang/rap-song die ze willen performen. De deelnemers performen hun song voor de overige deelnemers. Daarna krijgen de deelnemers feedback over hun preformance, houding, stemgeluid en overige technieken. Aan het eind van deze lessen zijn de deelnemers goed voorbereid op een auditie, solo of optreden.

 

Flaticon_29701

 

Muziek business (social media)

De deelnemers krijgen tijdens deze lessen een impressie van de muziekindustrie en hoe deze in elkaar zit. Ze krijgen informatie over hoe zij het beste uit hun product kunnen halen.

 

 

 

Competenties

Naast de uitleg over hoe je op een professionele wijze leert dichten op ritme, muziekproduceren, mixen en masteren, performen op het podium en de muziek business leert kennen, ontwikkelen we ook de volgende competenties bij de deelnemers:

Teambuilding, Vocabulaire vergroten, Empatisch vermogen, Zelfvertrouwen: om in hun eigen kracht te geloven. Positief denken: om van een probleem een uitdaging te maken. Creatief spreken: om op een krachtige en boeiende manier te leren communiceren.

Klik hier voor het boeken van een workshop.