IMG_4600

Stichting Hiphoop bestaat uit een jong en dynamisch team dat een passie heeft om onder begeleiding kinderen en jongeren te helpen met het ontwikkelen van een eigen identiteit met behulp van kunst en muziek.

De Stichting maakt gebruikt van audiovisuele projecten om jongeren te prikkelen creatief te denken. Door middel van hedendaagse technologie worden deelnemers door het creatieve proces begeleid tot het maken van een eigen product of project.

Er word altijd gekeken naar de achtergrond van de jongeren om op te speuren wat hun drijf kracht is en wat er op dat moment speelt in hun leefomgeving.

De leden van stichting HipHoop fungeren als “rolmodel” voor jongeren omdat zij zichzelf terug kunnen zien in hen. Hierdoor ontstaat er een ontspannen sfeer van wederzijds respect, en verlopen de lessen zeer gemoedelijk.

 

 

1911012_10152330292762244_1785372344_oHet uiteindelijk doel voor elk project, workshop, of masterclass is dat we jongeren de kans geven hun talenten te ontwikkelen zodat deze ingezet kunnen worden in het dagelijks leven van deze groep.

Doormiddel van samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen, jeugdzorg instellingen, welzijn organisaties, justitiële instellingen en woning corporaties komt de stichting op locatie waar de jongeren zich veilig voelen en hun thuis noemen.

 

 

 

 

hiphoop01

Hip is de stijl, Hoop is de movement.

Naast stichting is Hipho(o)p een hiphop groep uit Den Haag bestaande uit de artiesten J. Francis, Mellbeats SG en Keyz Beats. De groep heeft al op verschillende podia gestaan waaronder Grote prijs van NL, Kroepoek Fabriek, Sugar Factory, Melkweg, Buma Beats, 013 en het Paard van Troje. Hip-ho(o)p is breder dan alleen een hiphop groep. Het is namelijk ook een platform wat bestaat uit mc’s, dj’s, fotograven en producers. Door de positieve mindset is het meer dan muziek alleen, het staat voor de manier/stijl hoe je ‘hoop’ overbrengt en inspireert. De slogan luidt: ‘hip is de stijl, ‘hoop’ is de movement.